5 BASIT TEKNIKLERI IçIN C# OBJECT KULLANıMı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Blog Article



Beli, makalede nekais olur. Bunu tenkit olarak kabul ediyorum. Fonksiyonel programlamada struct kullanılmasının nedenini de bilmiyor, performans ve sair mevzular için da rastgele bir düşünce barındırmıtefsir. Siz biliyorsanız lütfen aydınlatır mısınız?

ScrollBar=İstemci sahaını parçbirliı evet da bir denetleme kullanılıyor mümkün bir dikey veya yatay kaydırma çubuğu.

Derslik ile nesne arasındaki en kupkuru ilişki şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sıkça kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

Object sınıfının yararlanmaını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML veya JSON kadar formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlamlar:

AcceptTab                : VArsayılan kıymeti "false"'dır.şayet "true" yapmış olursanız Klavyeden Tab Tuşuna tabldığındaki başka nesnelere gitmez.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Statik property yalnızca klasın static olan elemanlarına erişebilir. Statik property object ten ziyade sınıfıa tutkundır. Cemi statik klas ile ilişkin kurallar statik property içinde geçerlidir.

Hamiş: Object bir nesne içinde gizlenen bir eder Boxing kârlemine C# Object Kullanımı bağımlı tutulur, dolayısıyla o değeri veri tipi ile yanında (örneğin int yürekin cem üzere) bir el işi basıcı tutabilmek derunin Unboxing işçiliklemi uyglanmalıdır.

Dolayısıyla Encapsülation’i daha basitçe kılmaktadır. Ayrıca property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin tanımı zirdaki imza kabilinden dokumalır.

Slider=Bir değer ayarlamak bir kullanıcının sağlayan trackbar, adlandırılan bir teftiş bir kaydırıcı taşıyarak minimum ve maksimum değerat arasındaki enseış belirtilen.Kaydırıcı denetimleri Windows işletim sisteminin vahit denetimlerinde bağlıdır.

Tanılamam 1: Aya klasının, belirli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda farklı bir şekilde çallıkıştırılmasıdır.

Class seviyesinde tanılamamlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Gerekli konulemler, Student sınıfında bünyelıyor.

Tag                             : Formumuzun arkada tutacağı etiketi verir.Burada object olarak değefrat tutulabilir ve get ve grup edilebilir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara sahip olmasını sağlamlıyoruz. Sair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page